מאות רבות של מטיילים הגיעו היום (שבת) ל"אי השלום" בנהריים, להיפרד מהמקום רגע לפני שהוא חוזר לידי ירדן, מחר (ראשון) בבוקר.
שנה תמימה אחרי הכרזתו של עבדאללה מלך ירדן על ביטול הנספחים של הסכם השלום הנוגעים לחכירת אי השלום בנהריים, השער ייסגר סופית כבר מחר (ראשון). "המשמעות היא שמיום ראשון החקלאים לא ייכנסו לעבד את השדות שבאי השלום, ומטיילים ישראלים שנכנסים לסיורים באי לא יוכלו להיכנס יותר", אמר עידן גרינבאום, ראש המועצה האזורית עמק הירדן. "מעבר לזה, שום דבר לא צפוי להשתנות בשטח".
צילום: דוברות מועצה אזורית עמק הירדן
מאז מלחמת השחרור ועד לחתימת הסכם השלום עם ירדן בשנת 1994, היו השטחים המוגדרים היום כ"אי השלום" מצויים תחת ריבונות ישראלית. במסגרת הסכם השלום הוחלט כי השטחים יועברו לריבונות ירדנית, אולם יישארו בבעלות ישראלית פרטית עם זכויות קניין המאפשרות לקיבוצים אשדות יעקב איחוד ומאוחד להמשיך ולעבד את אדמותיהם. מאז, ובמשך 25 שנים, יצאו אנשי הקיבוצים לעבד את שדותיהם במקום מדי יום, אולם כאמור, החל מאחר הצהריים השערים לאי המפרידים בין שתי המדינות ננעלו סופית.
אבנר רון, חבר קיבוץ אשדות יעקב, אמר ל"ישראל היום": "זה יום עצוב מאוד. אנחנו חקלאים בנשמה. חקלאות זה ערך, לא סתם מילה. נתגעגע, נשאף להגיע לשם אבל נתגבר. אני חושש שזה גם יפגע בתיירות לאזור, המון מטיילים הגיעו לכאן. מפעל החשמל בנהריים זה חלק מפעל אדיר בהיסטוריה הציונית, זה הפסד הכי גדול".
עידן גרינבאום הוציא אחר הצהריים את הסיור האחרון לחברי הקיבוצים. "נעשה סיבוב אחרון, אפשרו לנו להיות על המרפסת שצופה לגבול, המפקדה של גדוד 9 הירדני האחראי על האזור. נסייר, ניפרד ואחר כך נסגור את השער לתמיד. הירדנים ביקשו שלא לצלם במקום, ואני מבקש לכבד את זה".
הטקס בנהריים // צילום: גיל אליהו - ג'יני
שירן מורג, מטיילת שהגיעה להיפרד מהמקום סיפרה: "שמענו מחברים שמחר מחזירים את המקום, והגענו לכאן להראות לילדים מה אנחנו מוסרים מחר לירדן. הם כאן בפעם הראשונה. אני מטבריה, אבל גם אני לא הייתי כאן הרבה שנים. נכנסנו בפנים, היה יפה, מהמם וזהו. לא נוכל לראות את זה עוד".
הדסה שרעבי, מטיילת נוספת סיפרה: "הגעתי עם בעלי והנכדה. באנו להיפרד, אין סיכוי עוד פעם לראות. התחושות הן מעורבות – קל לקבל, קשה להחזיר. מחכים לשלום".
"בניגוד לממשלת ישראל שלא בישרה לנו על כך ישירות בשום צורה רשמית, הירדנים דווקא הודיעו לנו על כך מספר פעמים", מספר גרינבאום. "עד לרגע זה שום גורם רשמי מטעם ממשלת ישראל לא נפגש איתנו או הוציא לנו מכתב בנושא. כל הדברים נאמרו בפגישות, אבל בטח לא עם גורם ממשלתי בכיר מוסמך. במהלך השנה שחלפה מאז הכרזתו של המלך עבדאללה, היו מספיק הזדמנויות לשנות את הגזירה ולצערנו זה לא קרה. תושבי אשדות יעקב בעיקר, שמתחזקים את האדמה הזאת כבר שבעים שנה ושילמו עליה בדם, מרגישים שמדינת ישראל זנחה אותם ומתעלמת מהם. מצער מאוד שזאת הדרך שבה אנחנו נפרדים מאי השלום".
2019-11-09 15:38:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNzA1NTcx0gEA?oc=5
52781666981816
Bagikan Berita Ini
0 Response to "השער נסגר: הישראלי האחרון עזב את "אי השלום" בנהריים לקראת החזרתו לירדן - ישראל היום"
Post a Comment